Napiš nejlepší text o Evropské unii a vyhraj výlet do Bruselu

Napiš nejlepší text o Evropské unii a vyhraj výlet do Bruselu

Evropská komise právě zahájila autorskou soutěž nazvanou Tak podobné, tak rozmanité, tak evropské. Vyzývá mladé lidi z celé Evropy, aby se v textu maximálně o 1000 slovech podělili o své názory na jednu z následujících otázek týkajících se rozšiřování Evropské unie, případně na obě tyto otázky: Jaká je vaše zkušenost s rozšířenou Evropskou unií? Jak může rozšířená Evropská unie reagovat na výzvy budoucnosti?

„Politika rozšíření je základním kamenem evropského mírového projektu. Tím, že našim partnerům pomáháme naplnit jejich evropské ambice, vytváříme společně stabilitu a prosperitu v regionech sousedících s Unií. Nepochybuji o tom, že do této autorské soutěže budou zaslány originální a kreativní texty, jež se stanou zdrojem inspirace pro další generaci mladých Evropanů, kteří budou formovat náš společný evropský domov v budoucnosti," řekl komisař pro evropskou politiku sousedství a jednání o rozšíření Johannes Hahn.

Soutěž potrvá do 27. února 2015 (poledne SEČ) a účastnit se mohou mladí lidé ve věku 18–25 let, kteří jsou občany některého z 28 členských států EU.

Národní poroty vyberou v každé zemi jednoho vítěze, který absolvuje třídenní studijní návštěvu Bruselu. Vítězné texty také Evropská komise zveřejní a nabídne předním evropským sdělovacím prostředkům.

Další informace o autorské soutěži a o tom, jak se do ní zapojit, naleznete na tomto webu.

Foto: Studenta

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější